VA! ingen gåslever på buffén!


Jag vet att det var ett tag sen jag skrev här! Men nu bara måste jag få ner det här så jag minns det.

Jag har ett nytt jobb, eller jag har jobbat här i drygt tre månader. Det är nu arbetskamraterna börjar visa sitt rätt jag.
Jag har haft lite svårigheter med de grabbar ja jobbar med. Datanördar ut i finger spettsarna, och här skämtar man inte om linux,mac eller annat dataskit. De jagar varandra och försöker få poäng genom fisar på diverse kroppsdelar. De bygger svärt och slangbellor av papper och tejp. Den mentala nivån här är 6-12 år.
Dock finns det ETT undantag. Det är en stackars hej-hej-jag-måste-vara-så-himmla-vuxen-hela-tiden-kille!
Han är nog den jobbigaste av dem alla.
Han har inte ens fylld gyllene 30 år, endå beter han sig som om han vore 50+.
Han väntar på att bullen i ugnen ska komma, "jobbet går som på räls", han sitter och plockar in pengar för sin ythyrda ungkarlslya.
Han åker på kryssning på helgen. Inget fel på denna livstil, kryssning är ju lattjo!

Men när jag hör honom säga till en kollega att, Jag citerar "det va pinsamt, buffén va dålig, det var en massa norrläningar, alla dansade och sjöng, folk va fulla"
Tänker jag här i mitt stilla sinne att -JA! vad trodde du!
Det är en kryssningsbåt, Birca cruise dessutom som är sveriges enda renodlade nöjesbåt. Buffén har alldrig varit någon delikat smakupplevelse, det är den billigaste skiten de kan hitta, och så tar de hutlösa 350 pix för det!
Trehundrafemtio pix!
Att båten är full med Norrlänningar, ja vad ska de annars tjäna pengar på! Stockholmarna vet väl bättre än att åka på dessa pajasbåtar.
Fulla, glada och dansade personer är också det som är en självklarhet.
Stackars gubben ville nog dansa gammeldans, knyta knopar, gnugga gnuggisar och spela lotto. :D

Hörde dessutom honom prata med en kollega nyss om fotboll!
Jag är inte heller ett fotbolls fan, jag tittar sällan på en hel match om jag inte blir tvingad. Men visst är det kul med gemenskapen.
Han tycker att det var jobbigt med fotboll för att "jag hatar folk som hejjar för MYCKET!"
Hur kan man hejja för mycket, det är det som är tjusningen med att gå på en match, alla står där och hejjar på samma lag, man försöker hejja på gubbarna på plan.
Hur skulle det se ut om hela stadion va tyst. Hur lattjo låter de.
Nej du Ung-fast-jag-vill-vara-gammal arbetskamrat, jag tycker du gott och väl kan sitta hemma och se på fotboll framöver. Framför tv.n är det lugnt och skönt, speciellt om du trycker på mute.
=) tack och hej